Voorleessessie Groeien broeken aan bomen?

Duurzaamheidsexpert Jasmien Wynants en modeontwerpster Judith Thomas schreven het kinderboek 'Groeien broeken aan bomen?'. Het is een informatief samenleesboek over kleding dat veel weetjes, opdrachten en kleurrijke illustraties bevat! De titel van het boek verwijst naar de vaststelling dat weinig kinderen echt kunnen antwoorden op de vraag "Waar komt je kleding vandaan?".

Het illustratieve kinderboek toont hoe kleding gemaakt wordt. Het neemt je mee in het hele proces: van de materialen die ervoor nodig zijn, tot hoe kleding in elkaar wordt gezet, welke wereldreis je T-shirt aflegt voor het in je kast belandt én hoe je er daarna zorg voor kan dragen. Gaandeweg ontdek je welke impact dit alles heeft op de mens en de planeet én hoe het beter kan.

Jasmien Wynants is expert duurzame mode. Ze adviseert bedrijven, geeft workshops en lezingen rond het onderwerp en werd in 2023 bekroond tot Sustainability Professional of the Year.

Judith Thomas
studeerde af aan de gerenommeerde Antwerpse modeacademie en werkte als ontwerper in alle segmenten van de kledingindustrie.

Tussen 11 en 13 uur lezen Jasmien en Judith voor uit het boek, voor alle kinderen vanaf 8 jaar. Inschrijven is niet nodig. Jongere kinderen kunnen een kleurplaat uit het boek inkleuren.

Jasmien en Judith organiseren ook een quiz waarmee je hun boek kunt winnen.