Mechelen Fair & Veggie gids

fair en veggie 2020Sinds september 2007 mag Stad Mechelen zich Faire Gemeente noemen.

Deze titel behaalde het stadsbestuur niet op haar eentje. Een gemeente krijgt deze titel pas als ook de inwoners, bedrijven, verenigingen en de lokale middenstand producten van eerlijke handel kopen, verbruiken, aanbieden en promoten.

Mechelen is fier op deze titel, maar ze houdt ook een blijvende opdracht in. De stad kiest er voor om zelf producten van eerlijke handel te schenken op kantoor en bij vergaderingen én om Fair Trade te promoten bij personeel, bedrijven en de Mechelaars.

Op die manier is Fair Trade een belangrijke pilaar in ons beleid van internationale samenwerking. Het stimuleren van producten uit eerlijke handel zorgt ervoor dat boeren in het Noorden en in het Zuiden een eerlijke prijs krijgen voor hun werk en is zo een belangrijk wapen in de strijd tegen armoede.

Via Fair Trade investeer je in een duurzame toekomst voor een betere wereld.

De brochure "Mechelen Fair & Veggie"

Download de brochure

In deze gids zijn restaurants, cafés, hotels en winkels opgenomen die fairtrade of vegetarische producten aanbieden. Per adres is opgegeven of het gaat om een zaak die Fair Trade of Veggie aanbiedt. Achteraan deze gids kun je alle zaken terugvinden op het stadsplan van Mechelen.
 
Wil je ook in de gids opgenomen worden, omdat je een fair of vegetarisch aanbod hebt? Geef ons een seintje via onderstaande gegevens.
 
Wil je graag een gedrukte versie, vraag dan jouw exemplaar aan bij de Mondiaal Beleid:

T 015 40 66 48 
M mondiaal.beleid@mechelen.be