Wedstrijd Mechelen Mondiaal voor SDGs

Wedstrijd Mechelen Mondiaal voor SDGs

SDGs
Elk jaar kunnen Mechelse organisaties met ontwikkelingsprojecten in het Zuiden meedoen met een wedstrijd van Mechelen Mondiaal. Organisaties die samen met hun partner in het Zuiden sterk bijdragen aan de SDGs (Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen) komen in aanmerking. De wedstrijd duidt telkens twee winnaars aan: één ngo en één vierde pijlerorganisatie. De prijs?
33.535 euro te verdelen over de twee winnaars. Lidmaatschap van de Mondiale Raad is verplicht.

Doe een aanvraag
Je kunt het wedstrijddossier enkel online indienen. Je kunt aanvraagformulier hier terugvinden. Vul dit in ten laatste in op 30 april 2024. Wie weet is jouw organisatie dit jaar bij de winnaars?

Opgelet! Er is ook een verplichte mondelinge toelichting. Deze vindt plaats op dinsdag 21 mei 2024 vanaf 9 uur, in een vergaderzaal in Mechelen. 

Doelstelling van deze wedstrijd
Mechelen draagt financieel bij aan duurzame ontwikkeling in de wereld. Dit gebeurt via
projecten waar  geëngageerde Mechelaars zich voor inzetten. Mechelaars zijn hier van op de hoogte via allerlei kanalen en activiteiten. De stad Mechelen heeft met deze wedstrijd de ambitie om twee projecten in de wereld financieel te ondersteunen en ze extra in de kijker te zetten. Op deze manier wil de stad Mechelen de internationale solidariteit bij de Mechelaar vergroten. De winnende projecten moeten de SDGs uitdragen, zowel in
Mechelen als in hun project in het zuiden.

Dit reglement is van toepassing.
Bekijk hier handige tips voor het indienen van een aanvraag.

Inspiratie over integriteit en ethiek in projecten, kan je hier (11.11.11) en hier (NGO federatie) vinden. 


Heb je nog vragen? Mail dan naar mondiaal.beleid@mechelen.be