Speel het SDG bordspel en leer bij over de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen

Stad Mechelen en de Mondiale Raad ontwikkelden een bordspel om jonge kinderen en hun ouders vertrouwd te maken met de zeventien duurzame ontwikkelingsdoelstellingen, die van de wereld een betere plek moeten maken tegen 2030 (de Sustainable Development Goals of SDGs). Het spel kan ontleend worden in de bibliotheek en het Speelgoedmuseum. Alle Mechelse basisscholen krijgen een gratis exemplaar.

Met dit spel worden kinderen op een heel eenvoudige en leuke manier geïnformeerd over een aantal belangrijke problemen in de wereld, zoals extreme armoede, hongersnood, ongelijkheid of klimaatopwarming. Thema’s waar ook Mechelaars mee geconfronteerd worden. 

Verschillende organisaties van de Mondiale Raad werkten mee aan de realisatie van het spel, waarbij vzw Afractie de coördinatie op zich nam.

De Mechelse versie van het bordspel over de SDGs is gebaseerd op het oorspronkelijke bordspel Go Goals! van het Regionaal Informatiecentrum van de Verenigde Naties (UNRIC). Via de links hieronder kan je het spel ook zelf downloaden en printen.

Brochure
Spelbord
Kaartjes Mondiale Raad (Mechelen)
Kaartjes GoGoals