Digitale workshops

vormingplus
In samenwerking met Vormingplus regio Mechelen bieden we een aantal interessante gratis workshops aan :

Herbruikbare luiers en alternatieven voor wegwerpmaandverband
DONDERDAG 08/10 van 19u - 20u30
Isabel Van Bergen
Wat zijn herbruikbare luiers? Hoe gaat dat praktisch in z’n werk? Wat zijn de voor- en nadelen? Welke modellen en materialen zijn verkrijgbaar? Isabel van Klein Spook beantwoordt tijdens deze infosessie al jouw prangende vragen over herbruikbare luiers. Daarnaast kom je meer te weten over wasbaar maandverband, inlegkruisjes en het gebruik van menstruatiecups. Zo ben je op de hoogte over de voor- en nadelen, soorten, modellen en materialen van deze zero-waste alternatieven.  
Inschrijven:
https://www.vormingplus-regiomechelen.be/herbruikbare-luiers-en-alternatieven-voor-wegwerpmaandverband-online

Hippe, tweedehands geboortelijst
DONDERDAG 08/10 van 21u tot 21u30
Baby op komst? Hoera! Hoeft voor jou echt niet alles nieuw en wil je bewust wat duurzamer kopen: da's dan driewerf hoera! Want voor stijl- en milieubewuste ouders die fan zijn van hip, tweedehands en eco is er Mic Mac Minuscule: een geboortelijst met tweedehands, faire én gepimpte kinderspullen. Isabel, de Mic Mac Madam uit Mechelen vertelt je er tijdens deze online sessie alles over. Woon je in een andere regio? Geen probleem: Isabel brengt je in contact met de Mic Mac-Madammen over heel Vlaanderen die jouw lijstje kunnen opvolgen. Luister je gezellig mee?  
Inschrijven:
https://www.vormingplus-regiomechelen.be/hippe-tweedehands-geboortelijst-online


Zero-waste mode: tips&tricks m fair
ZONDAG 11/10 van 11u-12u30 (max. 30 dlrns)
Emilia Cantero
Benieuwd hoe je jouw kleerkast wat ecologischer of zero-waste kan maken? Emilia, eco-gids en oprichtster van Eco Tours Mixua, legt uit wat zero-waste mode is en geeft je tal van ideeën om er mee aan de slag te gaan. Laat je inspireren tijdens deze interactieve online workshop door tal van leuke tips & tricks!  

Inschrijven

https://www.vormingplus-regiomechelen.be/zero-waste-mode-tips-tricks-online

 

 

ceci