Lidmaatschap Mondiale Raad 2022

Mondiale RaadHet stadsbestuur van Mechelen nodigt Mechelse ontwikkelingsorganisaties en inwoners van Mechelen uit om lid te worden van de Mechelse Mondiale Raad. Deze adviesraad brengt verschillende verenigingen en individuele Mechelaars samen die in Mechelen of in het Zuiden reeds rond ontwikkelingssamenwerking werken of die vanuit interesse voor een eerlijke wereld willen meedoen.

Als lid van de Mondiale Raad houd je mee de vinger aan de pols van het Mondiaal Beleid in Mechelen. Advies geven is een belangrijke pijler van de werking van de Mondiale Raad. Daarnaast kan je er gemakkelijk partners vinden voor het organiseren van allerlei activiteiten. Samen sterk, is het motto.

Vul snel het e-formulier in en maak in 2022 mee werk van Mondiaal Beleid in Mechelen. Je kunt lid worden als 'individueel geïnteresseerde Mechelaar' of als Mechelse organisatie. Als organisatie moet je een effectief en een plaatsvervangend lid inschrijven. De Mondiale Raad vergadert ongeveer 6 keer per jaar in Mechelen. Daarnaast organiseert de Mondiale Raad een kerstmarkt, een themadag voor Mechelse scholen en een mondiaal spel op het Ottertrotterfestival.

De statuten van de Mondiale Raad kun je hier raadplegen. Ontdek welke Mechelse organisaties in 2021 lid waren.