Werk mee aan de Mechelse Multi-Mix-Mat!

Mechelen is een rijke smeltkroes van culturen en gewoontes- ook zo in jouw buurt? Ken jij je buren al? Of wil je ze wel beter leren kennen? Hou je van naaien (met de hand of met de naaimachine) van breien, haken of weven? Hou je van mooie stoffen en handwerk? Of wil je gewoon samenkomen met mensen uit de buurt om samen te werken aan een tof project? En aan andere wijken/buurten tonen hoe plezant en gezellig jullie buurt is?

Lees verder, misschien is de *multi-mix-mat* iets voor jouw straat of wijk?!

 

Deze zomer nodigen we alle Mechelaars uit om samen met hun buren te naaien aan een stratenplan van onze stad in stof. Met een DIY kit per buurt kunnen buurtbewoners of organisaties aan de slag om op basis van een uitgetekend patroon van de stad het stratenplan van hun buurt te creëren in verschillende kleuren, vormen en texturen. Al die kleuren en materialen symboliseren de diversiteit in de stad.

 

De *multi-max-mat* werd ontwikkeld door de studenten van VOMO (Voortgezette Opleiding Meubelontwerp – Thomas More, Mechelen). Als bijlage aan deze mail zie je enkele foto’s van hun zitmeubel, dat hun beeld van de Mechelse binnenstad weergeeft.

 

Samen met CiLAB werken we met “afgedankte” textielresten, die een tweede leven krijgen in de *multi-mix-mat*: een heerlijk zitmeubel dat nadien misschien een plekje krijgt in jullie buurt(huis)?

 

Het resultaat van al die creativiteit wordt getoond tijdens de M-fair op zondag 10 oktober in en aan Lamot. M-fair is een evenement dat ‘eerlijke, duurzame en circulaire kleding’ onder de aandacht wil brengen via een markt, workshops, infosessies, optredens, een modeshow,…

 

Meer informatie? Meedoen? Neem contact op met Veerle Gabriels via veerle.gabriels@mechelen.be