06-11-2015-maxresdefault.jpg

Wereldfilmfestival voor Mechelse scholen

Op dinsdag en woensdag 23 en 24 oktober 2018 (voormiddag) organiseert de Stad Mechelen samen met MOOOV en UGC Mechelen een wereldfilmfestival voor secundaire scholen. Door het zien van films uit de hele wereld, krijg je meer voeling met andere volkeren, culturen en realiteiten. De films die we op dit wereldfilmfestival presenteren, brengen vele thema’s onder de aandacht, zoals migratie, verdraagzaamheid, gender… Dit aanbod richt zich tot leerlingen van het secundair onderwijs. Elk van de films is geschikt voor een specifieke leeftijdsgroep en komen vergezeld van een lesvoorbereiding. Ook het materiaal voor de nabespreking wordt kosteloos ter beschikking gesteld. 

OVERZICHT FILMS
https://www.mooov.be/Film/On-Wheels/2017/ (vanaf het 5de leerjaar, Brazilië, een warm verhaal over vriendschap en de zoektocht naar een eigen plek)
https://www.mooov.be/Film/Liyana/2017/ (vanaf het 5de leerjaar, spannende animatiefilm over een weeshuis in Swaziland over moed en positieve kracht)

 

https://www.mooov.be/Film/Timgad/2016/ (vanaf het 6de leerjaar, Algerije, frisse film over gendergelijkheid en (godsdienstige) verdraagzaamheid)

 

https://www.mooov.be/Film/Bienvenue-a-Marly-Gomont/2016/ (vanaf het 1ste middelbaar, feelgood film, boordevol humor, over een Congolese arts die een praktijk begint op het platteland in Franrijk)

 

https://www.mooov.be/Film/Mala-Junta/2016/ (vanaf het 4de middelbaar, Chili, een beklijvend verhaal over de strijd van het Mapucho volk en de zoektocht naar erkenning van een opstandige tiener)

 

https://www.mooov.be/Film/What-Will-People-Say/2017/ (vanaf het 4de middelbaar, Noorwegen, Pakistan, een ontroerend verhaal over het botsen van traditionele waarden met moderne opvattingen en een jong meisje dat haar eigen weg moet vinden)PRAKTISCHE INFO FILMFESTIVAL:
Wanneer:
Dinsdag 23 oktober 2018 (voormiddag)
Woensdag 24 oktober 2018 (voormiddag)

Waar:
UGC Mechelen

Prijs:
De prijs per leerling bedraagt 4,5 euro*. Begeleidende leerkrachten gratis. De stad Mechelen komt voor 1,5 euro/lln tegemoet in de ticketprijs voor Mechelse scholen, waardoor voor hen de prijs slechts 3 euro bedraagt.

Meer info en inschrijvingen
:
Inschrijven kan nu al via dit e-formulier: https://www.mooov.be/Educatie/Mechelen/ 
MOOOV (programmatie wereldfilmfestival)
Dolores Beysen:
T 014 47 23 34
E-mail: dolores.beysen@mooov.be