06-11-2015-maxresdefault.jpg

Wereldfilmfestival voor Mechelse scholen

Op dinsdag en woensdag 24 en 25 oktober 2017 (voormiddag) organiseert de Stad Mechelen samen met MOOOV en Utopolis Mechelen een wereldfilmfestival voor secundaire scholen.

Door het zien van films uit de hele wereld, krijg je meer voeling met andere volkeren, culturen en realiteiten. Wereldfilm zorgt voor ontmoeting in een aangename sfeer. Ieders wereldbeeld is in verandering, zeker dat van jonge mensen. De films die we op dit wereldfilmfestival presenteren gaan verder dan tegenstellingen zoals modern versus traditioneel of westers versus niet-westers… en ze brengen vooral een positieve boodschap. Inhoudelijk komen er vele thema’s aan bod: ook het thema van Mechelen Mondiaal: ‘duurzaamheid’, zit in elk van de aangeboden filmparels verweven.

Dit aanbod richt zich tot leerlingen van het secundair onderwijs. Elk van de films is geschikt voor een specifieke leeftijdsgroep. De films komen vergezeld van een lesvoorbereiding én ook materiaal voor de nabespreking wordt kosteloos ter beschikking gesteld.

Hieronder een overzicht van de films voor 2017:

Vanaf 1ste graad secundair onderwijs

>> The Eagle Huntress

Vanaf 2de middelbaar

>> Lion

Vanaf 4de middelbaar

>> Sami Blood

Vanaf 5de middelbaar

>> Bar Bahar


In samenwerking met 11.11.11 programmeren we tijdens dit wereldfilmfestival ook films over het thema migratie. Dit jaar stelt 11.11.11 immers migratie en vluchtelingen centraal in haar campagne. Een actueel en boeiend thema dat heel wat mensen beroert.

De titels die we in dit kader aanbieden:

Vanaf 3de leerjaar:

>> Toen mijn vader een struik werd

Vanaf 1ste tem 6de middelbaar:

>> The Invisible City / Kakuma

- voor 1ste graad secundair

>> For a moment Freedom

- voor 2de graad secundair

>> Samba

- voor 3de graad secundair

>> Raftan


PRAKTISCHE INFO FILMFESTIVAL:
Wanneer:
Dinsdag 24 oktober 2016 (voormiddag)
Woensdag 25 oktober 2016 (voormiddag)

Waar:
Utopolis Mechelen

Prijs:
De prijs per leerling bedraagt 4,5 euro*. Begeleidende leerkrachten gratis. De stad Mechelen komt voor 1,5 euro/lln tegemoet in de ticketprijs voor Mechelse scholen, waardoor voor hen de prijs slechts 3 euro bedraagt.

Meer info en inschrijvingen
:
Inschrijven kan nu al!
MOOOV (programmatie wereldfilmfestival)
Dolores Beysen:
T 014 47 23 34
E-mail: dolores.beysen@mooov.be