Terugblik Mechelen Mondiaal Duurzaamheid

In 2016 en 2017 draaide de campagne van Mechelen Mondiaal rond het thema 'Duurzaamheid'. Naast allerlei acties rond het thema in Mechelen, werden ook twee winnaars beloond met een grote geldprijs voor hun project in het Zuiden.

In de categorie Vierde pijler, was Solid de winnaar. De geldsom ging naar het project Jovem in Ayacucho Peru. Inge Overmeer van Solid blikt terug op de campagne:

jovem"Solid kijkt tevreden terug op de samenwerking met Mechelen Mondiaal. Dit gaf een sterke financiële duw in de rug voor het jongeren project ‘Jovem’ in Ayacucho in de Peruaanse Andes. Zo bouwden zij varkens- en cavia stallen, gingen op uitwisseling naar een stal in een andere zone en implementeerden nog heel wat praktische zaken. Hierdoor steeg de kwaliteit van de opleiding en werd deze nóg praktischer uitgebouwd voor de jongeren. Ook in Mechelen betekende de samenwerking veel voor Solid. Ze liet Solid toe aanwezig te zijn op activiteiten, vb. Ottertrotter, Mondiale Kerstmarkt .. waar ze voorheen niet kwam of niet dezelfde ruimte kreeg. Zo kwam Solid in contact met geïnteresseerden en boeiende organisaties."

In de categorie NGO, ging de geldprijs naar de plaatselijke afdeling van Broederlijk Delen. Het betrof een project in Burkina Faso. Anke De Neef van Broederlijk Delen vat de campagne van Mechelen Mondiaal van de afgelopen twee jaar als volgt samen:

amr“De steun en samenwerking met Mechelen Mondiaal gaf naast de financiële steun voor een van de projecten van Broederlijk Delen in Burkina Faso, ook een extra boost aan onze campagne. Dankzij deze samenwerking konden we bij de Mechelaars onze sensibiliserende activiteiten naar een hoger niveau tillen, een ruim en divers publiek bereiken en nieuwe samenwerkingen aangaan die ook in de toekomst zeker nog van pas zullen komen. In Burkina Faso konden met we met deze steun extra inzetten op een leefbare toekomst op het platteland. Concreet werden nieuwe vrouwen, doorgaans de meest kwetsbare groep in de gemeenschap, bereikt om samen met hen duurzame landbouwactiviteiten op te starten die een extra waardig inkomen garanderen.”

Bekijk hier nog eens het filmpje, waarin de partners van Mechelen Mondiaal Duurzaamheid hun projecten voorstellen: voorstelling Mechelen Mondiaal Projecten 2016-2017.