Stemmen voor vrede - 19 december 2018

Mechelen Hoort stemmenMeer dan 200 leerlingen van het Mechelse basisonderwijs en het Stedelijk Conservatorium Mechelen toveren op 19 december de Sint-Romboutskathedraal om tot een stukje hemel op aarde. Zij verheffen samen met het Lerarenensemble van het Conservatorium en dirigent Tom Van den Eynde hun stemmen voor het meest kostbare goed op aarde: vrede. Samen zingen helpt ons om de medemens beter te begrijpen. Enkel wie naar de andere luistert, kan immers muziek maken.

Geniet voor en na het concert van glühwein en zoetigheden en geef zo een duwtje in de rug aan de Mechelse vzw Collectief Kanaga. Deze organisatie is winnaar van de wedstrijd Mechelen Mondiaal rond kwaliteitsonderwijs.
Stemmen voor Vrede staat ook dit jaar onder de auspiciën van Dr. Mohamed ElBaradei, drager van de Nobelprijs voor de vrede. Hij wil daarmee de leerlingen en de stad Mechelen een hart onder de riem steken. Mechelen houdt je niet enkel warm, maar streeft naar een verdraagzame en open samenleving waar iedereen zich thuis voelt.

Tickets: 5 euro. Verkrijgbaar via de deelnemende scholen en mechelen@festival.be vanaf 3 december 2018.

19 december 2018 – 19:30-20:30

Sint-Romboutskathedraal Lerarenensemble van Conservatorium Mechelen o.l.v. Tom Van Den Eynde

Met leerlingen van: Basisschool De Ham Vrije Basisschool De Luchtballon Vrije Basisschool De Parel BSGO De Spiegel Scheppersinstituut Stedelijk Conservatorium Mechelen