19621158_1229151030526787_3346962955559699667_o.jpg

Ottertrotterfestival 2018

ottertrotterOp zaterdag 23 en zondag 24 juni wordt de Zomer is van Mechelen afgetrapt met het wereldfestival Ottertrotter in het Mechelse Tivolipark. Met hartverwarmende en multiculturele muziek uit alle windstreken kom je zonder twijfel ogen en oren tekort.

Op zaterdagavond zetten we de eerste festivaldag in met heerlijke salsa- en sambamelodieën. Je wordt meegenomen in een zalige zuiderse sfeer met de nodige cocktails en lekkernijen.

Op zondag geniet je een hele dag van workshops en van een kleurrijke wereldmarkt, livebands en dj's van over de hele wereld. Ottertrotter gaat er prat op om Fairtrade, duurzaamheid, diversiteit en ecologie naar alle niveaus van de organisatie door te trekken. Je zult ervan versteld staan hoe geweldig dat lukt op dit bruisend festival!

Via Mechelen Mondiaal zetten verschillende NGO’s en 4de pijlerprojecten uit Mechelen hun werking in de kijker. Samen met hen willen we jou informeren over de Noord-Zuid thematiek en je gevoelig maken voor mondiale uitdagingen.

Ook het thema Duurzaamheid staat centraal op Ottertrotter via het spel op de Wijde Wereld. Met een stempelkaart wandel je langs de kraampjes van de verschillende organisaties waar je telkens een kort spelletje speelt. Zo krijg je aan elk kraam informatie over duurzaamheid, telkens vanuit een andere invalshoek en een ander land bekeken. Op het einde van het spel ruil je de volle stempelkaart voor een ludiek en duurzaam cadeautje aan de centrale ‘Mechelen Mondiaal’ tent.

Meer informatie hier.