sint-romboutstorencaikonproducties_toerisme_mechelen-64.jpg

Mechelen Mondiaal Films

Wereldcinema voor het goede doel

les hirondelles

Maandag 28 oktober 2019 om 19u |
Les Hirondelles de Kaboul

ten voordele van Plan International België
In de zomer van 1998 wordt de hoofdstad van Afghanistan, Kabul, bezet door de Taliban. Ondanks het dagelijkse geweld en hun miserabele leefomstandigheden, weigeren de verliefde Mohsen en Zunaira hun geloof in de toekomst op te geven. Hun leven neemt echter een dramatische wending na een ongelukkig gebaar van Mohsen. ‘Les hirondelles de Kaboul’ is een pakkende animatiefilm voor volwassenen van het Franse regisseursduo Zabou Breitman en Eléa Gobbé-Mévellec.

last maleMaandag 11 november 2019 om 19u |
The Last Male on Earth

ten voordele van Collectief Kanaga
Een jaar geleden overleed in Kenia de laatste mannelijke noordelijke witte neushoorn, genaamd Sudan. In de jaren voor zijn dood was hij allesbehalve alleen. Hij werd dag en nacht bewaakt door gewapende rangers en liefdevol gevoerd en geaaid door zijn vaste verzorgers. Journalisten en toeristen van over de hele wereld kwamen langs om nog een glimp van hem op te vangen. En nog altijd zijn wetenschappers vastbesloten om zijn soort te laten voortbestaan met het sperma dat nog voor minstens 3000 jaar ligt opgeslagen in Europese stikstoftanks. Wat is de aantrekkingskracht van het dreigende uitsterven van zijn soort? En wat zegt dit over onze eigen soort? Een organisatie i.s.m. 11.11.11 Mechelen.

and then we dancedMaandag 2 december 2019 om 20.30u |
And Then We Danced

ten voordele van Kom Op Tegen Kanker
Merab zit al op erg jonge leeftijd bij de nationale Georgische dansacademie, samen met zijn danspartner Mary. Zijn wereld wordt bruusk door elkaar geschud wanneer de charismatische en zorgeloze Irakli de academie vervoegt en tegelijkertijd Merabs grootste rivaal en grootste verlangen wordt. In een erg conservatieve omgeving wordt Merab gedwongen om zich te bevrijden en alles op het spel te zetten. And Then We Danced is de Zweedse Oscarinzending.

and breathMaandag 30 december 2019 om 20.30u |
And Breathe Normally

ten voordele van Steunpunt Asiel en Migratie
Lára, een alleenstaande moeder, probeert haar leven terug op de rails te krijgen en start vol goede moed aan een opleiding tot douaneofficier. Adja, een vluchteling uit Afrika, probeert met haar dochter illegaal Canada te bereiken. Wanneer de levens van de twee vrouwen elkaar heel even kruisen, realiseert geen van beiden zich hoe ze elkaars toekomst zullen beïnvloeden. Een krachtig sociaalkritisch drama over het leven in de marge tegen de achtergrond van het grimmige IJsland.

Praktisch
Filmhuis
Auditorium Cultuurcentrum, Minderbroedersgang 5, Mechelen

Tickets:

€ 1 (UiTpas met kansentarief)

€ 4 (Filmhuisbezoekers met seizoenkaart)

€ 6 (zonder seizoenkaart)