Mechelen Mondiaal Films

Wereldcinema voor het goede doel

je n'aime pas la merMaandag 15 oktober 2018 | JE N’AIME PLUS LA MER
ten voordele van Steunpunt Asiel en Migratie
We bevinden ons in een opvangcentrum van het Rode Kruis in Natoye, een klein boerendorpje ergens tussen Namen en Ciney. Een jaar lang volgde de regisseur de kinderen van het centrum in hun dagelijkse leven: ze komen uit Afghanistan, Eritrea, Irak of Syrië en hebben één ding gemeen: ze zijn gevlucht voor oorlog, vervolging of extreme armoede. Ze vertellen elkaar om beurten over de reis die hen naar België leidde. Een organisatie i.s.m. het Rode Kruis en Amnesty International Mechelen.

ramen shopZondag 21 oktober 2018 | RAMEN SHOP (+fairtrade ontbijt)
ten voordele van Kom op Tegen Kanker
Masato is een jonge ramen chef in de Japanse stad Takasaki. Na de plotselinge dood van zijn vader, vindt hij een koffer met oude foto's en een dagboek van zijn Singaporese moeder die stierf toen hij tien jaar oud was. Spontaan besluit Masato naar Singapore te reizen om meer over haar te weten te komen. Eenmaal daar aangekomen stoot hij op diepgewortelde familiegeheimen en heerlijke gerechten... Een organisatie i.s.m. Wereldwinkel Mechelen.

 

La pirogueMaandag 19 november 2018 | LA PIROGUE
ten voordele van Collectief Kanaga
Aangrijpende film over een groep mannen die in een pirogue, een houten vissersboot, het Senegalese vasteland verlaten in een poging de Atlantische Oceaan over te steken en het welvarende Spanje te bereiken. Tussen 2005 en 2010 trachtten duizenden Senegalezen via de Atlantische Oceaan de Spaanse eilanden te bereiken, in de hoop op een beter leven. Om aan deze, grotendeels anoniem gebleven mensen een gezicht te geven, verfilmde de Senegalese regisseur Moussa Touré het verhaal van de reizigers en hun helletocht vol ontberingen. Een organisatie i.s.m. 11.11.11 Mechelen.

RafikiMaandag 3 december 2018 | RAFIKI
ten voordele van Plan International België
Kena en Ziki, twee schoolmeisjes die op afstuderen staan, leiden in Nairobi twee heel verschillende levens. Ze zijn allebei op zoek naar de juiste weg om zo hun dromen na te streven. Hun paden kruisen elkaar op het moment dat hun vaders tegenover elkaar staan in een lokale verkiezingscampagne. Ze voelen zich aangetrokken tot elkaar maar dat is niet vanzelfsprekend in een Keniaanse, conservatieve samenleving... De twee jonge vrouwen zullen gedwongen worden te kiezen tussen liefde en veiligheid... ‘Rafiki’ is de eerste film uit Kenia die voor het Filmfestival van Cannes werd geselecteerd. In eigen land werd de film een tijdje verboden, omdat hij over de liefde tussen twee vrouwen gaat.

Filmhuis
Auditorium Cultuurcentrum, Minderbroedersgang 5, Mechelen
Start film om 20.30u, kassa vanaf 19.50u
Film op zondag 21/10 start om 11 uur, ontbijt om 10 uur
Ontbijt enkel via inschrijving: www.mechelen.be/mondiaal

Tickets

€ 1 (UiTpas met kansentarief)

€ 4 (Filmhuisbezoekers met seizoenkaart)

€ 6 (zonder seizoenkaart)

€ 12 (ontbijt + film)

Inschrijven voor het ontbijt doe je door ten laatste op 18 oktober 12 euro (x aantal personen) over te schrijven op rekeningnummer IBAN: BE61 8508 1884 6817 van Mechelen Mondiaal, met vermelding van naam en aantal personen. Tickets voor de film (zonder ontbijt) zijn te koop aan de dagkassa.