sint-romboutstorencaikonproducties_toerisme_mechelen-64.jpg

Inschrijving fairtrade filmontbijt 21/10

ramen shopRAMEN SHOP met FAIRTRADE ONTBIJT
ZONDAG 21 OKTOBER
Fairtrade ontbijt: vanaf 10.00 uur
Film: om 11.00 uur
Ten voordele van Kom Op Tegen Kanker, Collectief Kanaga, Plan International België en Steunpunt Asiel en Migratie.

In samenwerking met Filmhuis Mechelen en Wereldwinkel Mechelen serveren we u op zondag 21 oktober een ongelooflijk lekkere combinatie: een fairtrade ontbijt plus het heerlijke ‘Ramen Shop’ van de Singaporese regisseur Eric Khoo, met verre voorsprong de meest smakelijke film van het jaar. Hoofdpersonage is Masato, een jonge ramen-chef in de Japanse stad Takasaki. Na de plotselinge dood van zijn vader vindt hij een koffer met oude foto’s en een dagboek van zijn Singaporese moeder, die hij verloor toen hij amper tien jaar oud was. Masato besluit naar Singapore te reizen om meer over haar te weten te komen. Daar aangekomen ontdekt hij echter niet alleen diepgewortelde familiegeheimen, maar ook heerlijke gerechten… Khoo vertelt in ‘Ramen Shop’ op ingenieuze wijze een familiegeschiedenis aan de hand van diverse Oosterse kookkunsten, want zowel de Japanse, de Chinese als de Singaporese keuken worden hier heerlijk dampend aan de kijker opgediend. Kortom: een film om watertandend van te genieten.
En overigens worden ook de oren verwend, want een herwerkte en extreem vertraagde versie van de wonderlijke fiftiesdeun ‘Telstar’ zorgt voor een leitmotif dat u drie dagen later nog zult lopen fluiten.

RAMEN SHOP
Regie: Eric Khoo
Singapore-CN-Jap 2018, 90 min
Filmhuis
Auditorium Cultuurcentrum, Minderbroedersgang 5, Mechelen

Tickets voor de film + ontbijt bestellen?
Schrijf ten laatste op 18 oktober 12 euro (x aantal personen) over op rekeningnummer IBAN: BE61 8508 1884 6817 van Mechelen Mondiaal, met vermelding van naam en aantal personen.

Tickets voor de film (zonder ontbijt) zijn te koop aan de dagkassa.