Workshop Upcycle Academy

Voor kinderen vanaf 7 jaar

Op M-fair organiseert de Upcycle Academy een super coole upcycling-workshop voor kinderen met een duidelijke missie: bezoekers bewust maken van de impact van de textielindustrie op onze planeet.  

Wist je dat de textielsector een van de meest vervuilende industrieën ter wereld is? Daarom willen we je inspireren om creatief te zijn met wat je al hebt, in plaats van steeds nieuwe kleding te kopen.

Wat is upcycling? Het is een magische manier om "oude" kleding en accessoires van mama, papa, oma, opa en anderen om te toveren tot compleet nieuwe, modieuze items. Denk aan het maken van coole oorbellen, hippe haaraccessoires, crop tops, shorts en nog veel meer!

Breng "oude" kleding en accessoires van familieleden mee en leer ze omtoveren tot modieuze items. Het beste van alles is, dat je niet alleen je creativiteit kunt uiten, maar ook een superheld wordt voor onze planeet. Door mee te doen aan onze upcycling-workshop, help je om afval te verminderen en draag je bij aan een groenere en schonere wereld. Hoe cool is dat?

Deze workshop wordt georganiseerd door de Upcycle Academy, voor meer informatie: www.upcycle-academy.be 

Praktisch

  • Vanaf 13.30u
  • Meebrengen: Duik op voorhand in de kleerkast van ouders, grootouders of van jezelf en ga op zoek naar sokken (waar gaatjes in mogen zitten aan enkels en tenen), T-shirt die mama of papa niet meer draagt, of kledij met een glitters of veel kleurtjes. Uiteraard breng je alleen kleding mee die je niet meer draagt. :-)