kenia-droogte-klimaat-water.jpg

Week van de Duurzame gemeente

 

Wat?

week duurzame gemeenteDe Week van de Duurzame Gemeente is een initiatief van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG). De campagneweek wordt voor het eerst georganiseerd in 2018 en loopt van 18 tot 25 september. Tijdens de campagneweek zetten deelnemende gemeenten hun 'Duurzame Helden' in de kijker. Deze helden zijn lokale burgers, scholen, bedrijven en verenigingen die op hun manier bijdragen aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDGs).

De campagne kwam tot stand met ondersteuning van het Federaal Instituut voor Duurzame Ontwikkeling, van de Directie-Generaal Ontwikkelingssamenwerking en Humanitaire Hulp van de federale overheid en van de Vlaamse Overheid.

Waarom? SDGs

De campagne geeft lokale besturen de kans een voortrekkersrol op te nemen om de SDGs om te zetten in concrete acties die het verschil maken.

Inwoners van de deelnemende gemeenten worden gewezen op hun lokale verantwoordelijkheid rond duurzame ontwikkeling. Iedereen kan op zijn of haar manier een steentje bijdragen. Tegelijkertijd proeven de burgers van een internationaal verbindend verhaal: Hun lokale acties dragen bij aan mondiale uitdagingen! Door de SDGs lokale gezichten te geven, krijgen geëngageerde burgers, bedrijven, scholen en organisaties bovendien de pluimen die ze verdienen.

Mechelse Helden

Ko lab
Eva Mechelen
Fairtrade ambassadeurs
M'akker
Busleyden Atheneum campus Pitzemburg
Vormingplus Regio Mechelen
Wereldwinkel Mechelen
Mondiale Raad
Klimaan
Leer alle helden kennen: https://www.duurzamegemeente.be/gemeenten/mechelen

Dit zijn natuurlijk niet de enige duurzame helden in Mechelen... Dagelijks zetten honderden vrijwilligers, organisaties, vzw's, individuen, overheden, bedrijven... zich in om de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen te behalen!
Ben jij ook een Mechelse duurame held? Laat het ons weten!