kenia-droogte-klimaat-water.jpg

Week van de Duurzame gemeente

 week duurzame gemeente

 

Wat?

De Week van de Duurzame Gemeente is een initiatief van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG). De tweede editie van deze campagne loopt van 18 tot 25 september. Tijdens de campagneweek zetten deelnemende gemeenten hun 'Duurzame Helden' in de kijker. Deze helden zijn lokale burgers, scholen, bedrijven en verenigingen die op hun manier bijdragen aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDGs).

Waarom? SDGs

De campagne geeft lokale besturen de kans een voortrekkersrol op te nemen om de SDGs om te zetten in concrete acties die het verschil maken.

Inwoners van de deelnemende gemeenten worden gewezen op hun lokale verantwoordelijkheid rond duurzame ontwikkeling. Iedereen kan op zijn of haar manier een steentje bijdragen. Tegelijkertijd proeven de burgers van een internationaal verbindend verhaal: Hun lokale acties dragen bij aan mondiale uitdagingen! Door de SDGs lokale gezichten te geven, krijgen geëngageerde burgers, bedrijven, scholen en organisaties bovendien de pluimen die ze verdienen. Ook Mechelen zet haar duurzame helden in de bloemetjes!

Leer alle Mechelse helden kennen: https://www.duurzamegemeente.be/gemeente/mechelen-2019

Mechelse helden 2019
De Keeting (repair café)
Citamine
Collectief Kanaga vzw
Plan international België
JCI Mechelen
Busleyden Atheneum campus Stassart
Deelbaar Mechelen
Floating market
Bewoners Korte Veluwestraat


Mechelse Helden 2018

Ko lab
Eva Mechelen
Fairtrade ambassadeurs
M'akker
Busleyden Atheneum campus Pitzemburg
Vormingplus Regio Mechelen
Wereldwinkel Mechelen
Mondiale Raad
Klimaan

Dit zijn natuurlijk niet de enige duurzame helden in Mechelen... Dagelijks zetten honderden vrijwilligers, organisaties, vzw's, individuen, overheden, bedrijven... zich in om de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen te behalen!
Ben jij ook een Mechelse duurame held? Laat het ons weten!