Schrijf je in als standhouder op M-Fair 2022

Mechelen organiseert tijdens de Week van de Fairtrade 2022 opnieuw een festival voor eerlijke en duurzame mode: zet je schrap voor de achtste editie van M-Fair! Bezoekers kunnen in het Cultuurcentrum van Mechelen (nieuwe locatie!) terecht voor workshops, lezingen, tentoonstellingen én het kloppende hart van M-fair: een markt met de leukste winkels uit Mechelen en daarbuiten! M-fair heeft in 2022 als thema 'Afrikaans textiel', met de expo 'Pagne Africain'. 


Markt 
Je kunt je vanaf nu inschrijven als standhouder voor deze markt op M-fair: doe mee en toon je in Mechelen en Vlaanderen als pionier op vlak van eerlijke kledij/ /lifestyle. 

We ontvangen graag volgende standhouders op onze markt:

1. Fair/duurzaam (winkels die kledij verkopen met een keurmerk, certificering of label op vlak van fairtrade/duurzaamheid)

2. Makers (denk upcycling van materialen tot oorbellen, hoeden, kledij, juwelen…)

3. Winkels en webwinkels met Afrikaans textiel/mode.

We sluiten de inschrijvingen af op 23.08.2022. Inschrijven is gratis! We doen wel eerst een screening op vlak van enkele criteria: fair, duurzaam, lokaal, tweedehands, circulair… Want op M-fair maken we er een punt van dat een mode-industrie, zonder uitbuiting van mensen en mét respect voor het milieu, mogelijk moet zijn.

De M-fair vindt plaats in kader van de Week van de Fairtrade! Benieuwd of jouw aanbod voldoet aan de criteria van eerlijk en/of duurzaam?

Neem hier eens een kijkje voor inspiratie:

https://www.tdc-enabel.be/2020/04/06/cosh-maakt-duurzaam-shoppen-gemakkelijk/

https://www.tdc-enabel.be/fair-trade-en-duurzame-handel/wat-is-fair-trade/

https://www.mo.be/dossiers/eerlijke-kleren

 
Wanneer
23 augustus 2022: deadline voor inschrijving als handelaar  
9 oktober 2022: M-Fair markt tussen 11 en 17 u

Het inschrijvingsformulier kan je HIER vinden.