Schrijf je in als standhouder op M-Fair 2021

Mechelen organiseert tijdens de Week van de Fairtrade 2021 opnieuw een festival voor eerlijke en duurzame mode: zet je schrap voor de zevende editie van M-Fair! Bezoekers kunnen in Congres en Erfgoedcentrum Lamot terecht voor workshops, lezingen, tentoonstellingen én het kloppende hart van M-fair: een markt met de leukste winkels uit Mechelen en daarbuiten!


Markt 
Je kunt je vanaf nu inschrijven als standhouder voor deze markt op M-fair: doe mee en toon je in Mechelen en Vlaanderen als pionier op vlak van eerlijke kledij/ /lifestyle. In 2019 had M-Fair meer dan 35.000 views op Facebook en een groot aantal bezoekers op de website en het evenement. Nadat we in 2020 voor een online event kozen, zetten we in 2021 dus weer volop in op een bruisende markt, waar we uiteraard de geldende coronaregels zullen respecteren.

 

We verdelen de markt in twee onderdelen:

1. Fair/duurzaam (winkels die kledij verkopen met een keurmerk, certificering of label op vlak van fairtrade/duurzaamheid)

2. Makers (denk upcycling van materialen tot oorbellen, hoeden, kledij, juwelen…)

We sluiten de inschrijvingen af op 31.07.2021. Inschrijven is gratis! We doen wel eerst een screening op vlak van enkele criteria: fair, duurzaam, lokaal, tweedehands, circulair… Want op M-fair maken we er een punt van dat een mode-industrie, zonder uitbuiting van mensen en mét respect voor het milieu, mogelijk moet zijn.

De M-fair vindt plaats in kader van de Week van de Fairtrade! Benieuwd of jouw aanbod voldoet aan de criteria van eerlijk en/of duurzaam?

Neem hier eens een kijkje voor inspiratie:

https://www.tdc-enabel.be/2020/04/06/cosh-maakt-duurzaam-shoppen-gemakkelijk/

https://www.tdc-enabel.be/fair-trade-en-duurzame-handel/wat-is-fair-trade/

https://www.mo.be/dossiers/eerlijke-kleren

 
Wanneer
31 juli 2021: deadline voor inschrijving als handelaar  
10 oktober 2021: M-Fair markt tussen 11 en 17 u

Het inschrijvingsformulier kan je HIER vinden.