sint-romboutstorencaikonproducties_toerisme_mechelen-64.jpg

Mechelen Mondiaal Duurzaamheid: voorstelling

Mechelen Mondiaal is een campagne van de stad Mechelen, in samenwerking met de Mondiale Raad in Mechelen. Mechelen Mondiaal loopt tweejaarlijks en bundelt activiteiten in Mechelen rond één bepaald thema. Voor 2016-2017 kozen de stad en de Mondiale Raad voor het thema 'duurzaamheid'. Via allerlei activiteiten wordt dit thema onder de aandacht gebracht in Mechelen. Bovendien beslisten de stad en de Mondiale Raad om 42.400 euro wedstrijdgeld te verdelen onder twee Mechelse projecten die werken rond duurzaamheid in het Zuiden: Solid vzw en Broederlijk Delen.

Leer deze duurzame projecten kennen via dit filmpje!

Bovendien werd 'Mechelen Mondiaal Duurzaamheid' geselecteerd als één van de vijf goede doelen van de Zomer is van Mechelen, waaronder de meeste zomerse evenementen worden gebundeld. En daar kon het publiek mee over beslissen. Eerst kregen Mechelaars de kans om goede doelen te suggereren. Daarna kon je stemmen voor één van vijftien geselecteerde goede doelen. Uiteindelijk bleven vijf verenigingen met de meeste stemmen over en ‘Mechelen Mondiaal Duurzaamheid’ is er daar één van. Hartelijk dank aan de meer dan 6000 Mechelaars die hun stem hebben uitgebracht.

Een percentage van elke consumptie tijdens de grote festivals Ottertrotter, Parkpop, Mechelen Zingt, Bal Populaire, Dijlefeesten en Maanrock gaat alvast naar deze vijf goede doelen.

Nog tot eind 2017 zetten Solid en Broederlijk Delen via verschillende activiteiten het thema duurzaamheid in de kijker in Mechelen.