Standhouders M-Fair markt

De leukste winkels uit Mechelen en daarbuiten mét een eerlijk, fair en/of circulair aanbod vind je op de M-Fair markt.


Supergoods

Supergoods doet het al eco en fair sinds 2012, toen de eerste winkel in Mechelen open ging in de Onze-Lieve-Vrouwestraat! Ook op supergoods.be kan je al die tijd al de duurzame collecties van merken als ARMEDANGELS, Thinking Mu, Kings of Indigo, VEJA en vele andere vinden. Voor dames én heren, aangevuld met een ruim aanbod natuurlijke verzorgingsproducten. De voorbije jaren openden er ook Supergoods-winkels in Gent (Brabantdam) en in Antwerpen (Kloosterstraat).

www.supergoods.be


Earcandies

Oorbellen van Earcandies zijn opvallende en kleurrijke exemplaren die gemaakt worden in Mechelen. Elk paar wordt maximaal twee keer gemaakt, wat er steeds voor zorgt dat je een uniek paar hebt. 

www.earcandies.be


Collectief Kanaga vzw

Vzw Kanaga zet zich in voor ontwikkelingsprojecten in Mali. Aan hun stand vind je artisanale juwelen, textiel en curiosa uit Mali. 

www.kanaga.be


Mikoba

Handgemaakte toilettassen, handtassen, tote bags, brillenzakjes, lunchzakjes, geldbeugels, pennenzakken. Alles volledig zelfgemaakt door Elsy.

www.mikoba.be

 


Nanners by Annie

Nanners by Annie maakt babyproducten zoals dekentjes, fopspeendoeken, verzorgingsdoeken etc. Dit proberen zij te doen met stoffen die duurzaam zijn (zonder chemicaliën, Oeko-Tex standard 100) en met zo weinig mogelijk afval. Waar mogelijk, hergebruiken ze materiaal. Met borduursels kunnen de artikelen nog persoonlijker gemaakt worden. 

www.nannersbyannie.be


ODE TO YOU handbags

ODE TO YOU is ontstaan uit passie voor lederkunst en duurzame mode. Het doel is om duurzame klassieke lederen accessoires aan te bieden met een moderne twist. De producten zien er niet alleen geweldig uit, maar zijn ook praktisch en gaan levenslang mee.

www.odetoyou.be


GOEDvandoen

GOEDvandoen is een webshop met mooie, eerlijke én biologische kledij, en dat tegen een betaalbare prijs. GOED hé! Bij GOEDvandoen doen we niet alléén aan fair webshoppen, maar ook aan homeparties en fietsleveringen.

www.goedvandoen.be


Mr. Manchette CV

Mr. Manchette startte als Belgisch kledingmerk van ecologische en eerlijke herenhemden en vulde de collectie ondertussen aan met dameskleding. Naast de confectie zijn ook onze hoofdleveranciers voor stoffen en knopen in Portugal gevestigd. In België werken we samen met maatwerkbedrijven voor onze circulaire projecten.

www.mrmanchette.be


Designed4you

Handgemaakte fantasiejuwelen in zilver en goud.

www.designed4you.be


AMI AMI

AMI AMI brengt een tribuut aan de Afrikaanse mode

www.amiami.be


Meer dan mooi

'Meer dan mooi' is een webshop voor kleding die duurzaam, fairtrade en betaalbaar is. Een groot deel daarvan is ook vegan. In de winkel in Geel-Zammel kan je terecht tijdens kijk- en koopdagen en na afspraak. Enkele merken zijn: Living Crafts, Paala, Albero, HempAge en Thought.

www.meerdanmooi.be

 


De bezige bijtjes 

Een groep dames die gekregen voorwerpen nieuw leven inblazen en verkopen voor het goede doel.


Atelier Beefree

Atelier Beefree is een naaiatelier waar kleren op maat en ook herstellingen en upcycle kleren word gemaakt. Voor M-Fair kom ik altijd met mijn eigen ontwerp voor regenjassen voor fietsers, oorbellen en sjalen van gerecycleerde stoffen.

www.atelierbeefree.com


MMOI. costume made

MMOI. brengt tijdloze bruidsmode met oog voor duurzaamheid, romantiek en handgemaakt ambachtswerk. Met silhouetten vervaardigd uit ecologische stoffen en deadstock inspireren we bruiden om duurzaam en volledig op maat van hun wensen te trouwen.

www.mmoicostumemade.be


Purpose. sustainable bags & accessories

Purpose. zijn duurzame lederen tassen en accessoires, ontworpen en handgemaakt in het atelier in Torhout. Door enkel met restleder te werken ontstaan unieke creaties. Voor M-fair voorzie ik een aanbod met Afrikaanse knipoog.

www.purposeaccessories.be


Wusuwaah’s Diary

De kleding van Wusuwaah's Diary is een mix van precisie en creativiteit met een unieke stijl, een samensmelting van kunst en schoonheid. Dit onstuimige en onvoorspelbare label wil vrouwen en mannen kleden die op zoek zijn naar spannende kleding met Afrikaanse accenten. 

www.instagram.com/wusuwaahsdiary


Vzw Mama Lufuma

Vzw Mama Lufuma is een kleinschalige vzw die in Matadi (Bas-Congo) jonge moeders en kinderen helpt om een toekomst op te bouwen. Sinds 2016 heeft de organisatie een naaiatelier, waar op dit moment een 30-tal jonge vrouwen, zowel inwonende mama’s en meisjes uit de buurt, tot naaister worden opgeleid. Ze maken ook spulletjes die in België verkocht worden om hen een duwtje in de rug te geven. Alle opbrengst gaat integraal naar hen en het naaiatelier.

www.mamalufumashop.com/shop


Knitt by Britt

Britt is het creatieve brein achter ‘Knitt by Britt’. Voor het grootste deel van haar tijd werkt ze als maatschappelijk werkster binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie. Naast haar grote liefde voor kinderen is er deze voor mode. Een toffe outfit gaat ze nooit uit de weg en sinds enige tijd maakt ze deze leuke outfits gewoon zelf! ‘Knitt by Britt’ geeft haar de creatieve vrijheid waarbij ze beide passies kan bundelen.

www.knittbybritt.com


Artamandua, dierzame shirts

Klaar De Schepper is de bedenker én de maker van Artamandua, dierzame shirts: duurzame shirts voor jong en oud met een bijzonder dier in de hoofdrol. De kleding is Oeko-Tex®Standard 100 gecertificeerd en wordt in Europa gemaakt. 

www.artamandua.be


Crazyclage

Upcycling silver jewellery, made in Belgium. Crazyclage maakt nieuwe producten van oude materialen. Zo maken ze niet alleen gekke, prachtige juwelen, maar dragen ze ook bij aan een betere wereld!

www.crazyclage.be


Lapland

Lapland maakt tassen, toiletzakken en kussens met textiel uit De Kringwinkel. Zorgvuldig uitgezochte stoffen krijgen een tweede leven bij Lapland. Annelies Van Valckenborgh verzamelt lappen stof. De kwaliteit, de textuur en de kleuren van de stof zijn bepalend voor het idee. Dat idee wordt door Annelies secuur in elkaar gezet. De lap schept de creatie.

www.instagram.com/laplandtextiel


Boutique Bysonder

Boutique Bysonder vertegenwoordigt op M-fair: Wavetops - biologische katoen  - BonneNette - lokale, artisanale (zelfgemaakte) hoeden, mutsen en kussens - Moni's tasjes - circulaire zakjes en tasjes uit recupleder - AVA - kinderkledij uit duurzame materialen.

www.thofbysonder.be


Ursulinen Mechelen - afdeling mode


Promesso Vintage 

Promesso is een belofte, een kleine toets die elke vrouw nodig heeft om verder te gaan in haar leven - moeiteloos, elegant, gemakkelijk. Promesso is een vintage garderobe, een modedagboek, een liefdesbrief aan alle vrouwen die uniek willen zijn, een eigen stijl willen hebben, anders willen en durven zijn. Het is een kleine chic die je persoonlijkheid laat doorschijnen en al die grootsheid die je van binnen verbergt onderstreept. Een vintage stuk met een verhaal erachter, net als jij.

www.promessovintage.com


Emaali

www.emaali.be


Oxfam Shop Mechelen

Oxfam Shop Mechelen is een tweedehandswinkel in het hart van de stad. Alle producten zijn lokaal geschonken en worden er opnieuw te koop aangeboden. Zo doen ze aan recyclage, en worden ook nieuwe grondstoffen en transport uitgespaard. Oxfam werkt in meer dan 90 landen, samen met 3.200 lokale organisaties. Zo helpen ze 25 miljoen vrouwen, mannen en kinderen om uit de armoede te klimmen, met ontwikkelingsprojecten, noodhulp en sensibilisering.

www.oxfamsol.be/nl/oxfam-shop-mechelen


AWA B.  by les Moussors de Awa

Awa B. by Les Moussors de Awa is een duurzaam merk dat turban, kleding en accessoires maakt voor mannen en vrouwen.

https://www.instagram.com/
www.lesmoussorsdeawa.com


Siggi Soeurette

Siggi Soeurette is een Belgisch merk van handgemaakte kleding en mode-accessoires , voornamelijk gemaakt van Hollandse Wax. De producten worden met veel zorg ontworpen en gemaakt in beperkte oplagen om de exclusiviteit te garanderen. Siggi Soeurette wil je aanmoedigen om meer kleur te brengen in je garderobe en zo op een unieke manier uitdrukking te geven aan wie je bent, ongeacht waar je vandaan komt.

www.siggisoeurette.com