sint-romboutstorencaikonproducties_toerisme_mechelen-64.jpg

Gelukkig 2030: themadag over Duurzame ontwikkelingsdoelen

Inschrijving voor themadag op dinsdag 26 november 2019

Eind september 2015 beslisten 193 lidstaten van de VN over een nieuw en ambitieus actieplan voor de wereld: 17 ‘Sustainable Development Goals’ moeten tegen 2030 zorgen voor méér vrede, méér sociale vooruitgang en méér zorg voor het klimaat: kortom ‘iedereen gelukkig tegen 2030’. In 2018-2019 werken de stad Mechelen en de Mondiale Raad rond het thema 'kwaliteitsonderwijs en vorming voor iedereen' binnen de campagne Mechelen Mondiaal. Dit is de vierde duurzame ontwikkelingsdoelstelling.

Om deze en andere duurzame doelen bekend te maken, organiseert de stad Mechelen op dinsdag 26 november 2019 ‘Gelukkig 2030’: samen voor een betere wereld tegen 2030! Deze dag wordt mee vorm gegeven door de organisatie Djapo. Djapo ondersteunt leerkrachten basisonderwijs bij het werken aan duurzame ontwikkeling in de klaspraktijk en op schoolniveau.

Omdat het thema van de SDGs vrij nieuw is, bieden de stad en Djapo een gratis workshop in de klas over deze Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen. Djapo komt in de loop van november hiervoor naar jouw school om dit thema te vertalen op kinderniveau, ter voorbereiding van de themadag ‘Gelukkig 2030’. ‘Gelukkig 2030’ vindt plaats in de foyer van ’t Arsenaal, Hanswijkstraat 63 in Mechelen.

  • 1 Gegevens
  • 2 Overzicht
  • 3 Bevestiging
Adres school
Neemt deel aan de 'themadag duurzame ontwikkelingsdoelen' *
Nemen er graadklassen deel? *
Voorkeur deelname 'themadag duurzame ontwikkelingsdoelen' *
Coaching in de klas door Djapo (1 uur) *
De school wil hierover graag nog persoonlijk gecontacteerd worden *

Aan de slag met de SDG’s op school

Djapo begeleidt gratis een interactieve vorming vol nuttige tips, good practices en praktische lesvoorstellen om met het thema SDGs aan de slag te gaan in jouw klas en op jullie school. Wenst u hieraan deel te nemen?
(datum nascholing wordt later meegedeeld, indien voldoende interesse).

Deelname SDG vorming Djapo *

Wat gebeurt er met mijn inschrijving?

We nemen binnenkort contact met je op om verdere praktische afspraken te maken.