COSH - Inspirerende zondagochtend voor Mechelse fashion professionals

Inspirerende zondagochtend voor Mechelse fashion professionals

Kan onze mode properder voor mens en planeet?

Deze sessie neemt je mee in de problematiek van de mode-industrie en leert je circulair denken. Aan de hand van bestaande mode businessmodellen krijg je inzicht in hoe modemerken kleding inkopen en maken. Waarom worden bepaalde grondstoffen gebruikt en andere niet? Waar sluipen er makkelijk slavernij én/of milieuvervuilende praktijken in het productieproces? En waar kan jij als handelaar op letten? Niki bespreekt ook welke certificaten welke garanties bieden m.b.t. arbeidsomstandigheden, welke betrouwbaar zijn en welke niet. Ontdek de waarheid achter verschillende mythes binnen de mode-industrie: verbruikt organisch katoen nu meer of minder water dan gewoon katoen? Is viscose nu écht milieuvriendelijker? Is bamboe altijd de juiste optie voor minder waterverbruik? Per materiaalgroep bespreekt Niki de milieu-impact en de relevante certificaten. Krijg meer inzicht in wat nu écht duurzamer is en ga naar huis met concrete tips die je als winkelier kan toepassen tijdens je volgende aankoopperiode.

Spreker is Niki de Schryver, de oprichtster van Cosh. Ze heeft 15 jaar ervaring als productiemanager en strategisch consultant voor Europese luxe modemerken (zoals Bruno Pieters, HONEST BY, FURORE en NEHERA Prague) en 10 jaar met omnichannel e-commerce. Het online platform COSH! staat voor “Conscious Shopping Made Easy” en leidt consumenten naar duurzame mode in hun stijl en budget en naar winkels bij hen in de buurt. COSH! ontvangt maandelijks 10.000 bezoekers en is hiermee het grootste Belgische duurzame modeplatform.

Voor alle (mode-)handelaars op Mechels grondgebied, ongeacht hun huidige aanbod. Achteraf kan je met collega’s napraten bij een aperitiefje. Deze inspirerende zondagochtend wordt je gratis aangeboden, dankzij de steun van ESF Circulair werk(t)! en 2800 Circulair.

Inschrijven is verplicht

Meer info: circulaireeconomie@mechelen.be