sint-romboutstorencaikonproducties_toerisme_mechelen-64.jpg

'Gelukkig 2030': gratis themadag voor scholen

Eind september 2015 beslisten 193 lidstaten van de VN over een nieuw en ambitieus actieplan voor de wereld: 17 ‘Sustainable Development Goals’ moeten tegen 2030 zorgen voor méér vrede, méér sociale vooruitgang en méér zorg voor het klimaat: kortom ‘iedereen gelukkig tegen 2030’. Stad Mechelen en de Mondiale Raad zetten hier ook op in en organiseren daarom op 26 november 2019 een themadag voor de 3de leerjaren van Mechelse scholen: ‘Gelukkig 2030’.

Deze dag wordt mee vorm gegeven door de organisatie Djapo. Djapo ondersteunt leerkrachten basisonderwijs bij het werken aan duurzame ontwikkeling in de klaspraktijk en op schoolniveau. Omdat het thema nog vrij nieuw is, bieden de stad en Djapo een gratis workshop in de klas over deze Duurzame Ontwikkelingsdoelen. Djapo komt in de loop van november hiervoor naar jouw school om dit thema te vertalen op kinderniveau, ter voorbereiding van de themadag ‘Gelukkig 2030’.

Inschrijven
‘Gelukkig 2030’ vindt plaats in de foyer van ’t Arsenaal, Hanswijkstraat 63 in Mechelen en is gratis. Schrijf je school hier in.